Content watched by Whocopied.me
  • Gratis fragt ved over 5 kg
  • Daglig levering
  • Smagsgaranti
  • Abonnementsordning

Her blogger Erik fra Gilpa

img-sidebar

Hvorfor slikker hunde mennesker?

Hunde er sociale og kærlige væsener der gerne vil være i nær kontakt med deres ejere. En måde at få kontakt med mennesker på, er ved at slikke i ansigtet og på hænderne og dette kan være en ganske hyggelig måde at blive hilst på. Når hunde slikker på mennesker, er det fordi det er i hundens natur og det er noget hunden forbinder med noget trygt og afstressende, da dette har været en af de væsentligste kontaktflader den har haft med dens mor som hvalp.

Når hunde slikker på mennesker i overdreven grad, kan det dog blive overvældende og derfor kan det være godt at vide, årsagen til hvorfor din hund slikker.

Hvorfor hunde slikker på mennesker?

Tegn på kærlighed

Det er dens måde at sige hej og kommunikere. Hunde er kærlige væsener der elsker at være i kontakt med mennesker. Ved at slikke på dig, føler hunden at den kommer tættere på dig.

For at få opmærksomhed

Måske er den tissetrængende eller mangler vand i sin vand skål. Læg mærke til om der er noget hunden har brug for.

For at vise respekt

Ved at slikke på dig viser den dig sin underkastelse.

Når noget dufter godt

Hunde slikker på ting de finder velduftende. Det kan være alt fra en halvtom tallerken til deres ejermands hud der naturligt kan appellere til hunden pga. et lækkert hudplejeprodukt eller din huds naturlige salte smag.

3 gode råd til at undgå at din hund slikker for meget

Det at hunden slikker er en tillært adfærd som bliver forstærket af den opmærksomhed, enten positiv eller negativ, som de modtager fra deres ejermand. Derfor er det vigtigt at sætte grænser og træne din hund herefter.

Undgå at give det opmærksomhed

Giv hverken positiv eller negativ opmærksomhed til slikkeriet. Gå helt ud af rummet hvor hunden er og gør det hver gang; Vær konsekvent. På den måde vil det langsomt stilne af.

Leg

Distraher hunden med legetøj, gerne noget der stimulerer dens mund, kan også hjælpe at lege med, hvor den ikke skal bruge sin mund, fodbold i haven fungere rigtig godt.

Duft

Tænk over hvordan du dufter, måske er der noget I dine hudprodukter, der tiltaler hundens lugtesans. Undgå parfumerede produkter og brug i stedet mere neutrale produkter.

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.