Content watched by Whocopied.me
  • Gratis fragt ved over 5 kg
  • Daglig levering
  • Smagsgaranti
  • Abonnementsordning

Her blogger Erik fra Gilpa

img-sidebar

Hvorfor ryster min hund?

Der kan være rigtig mange årsager til, at din hund ryster. Det er dog i de fleste tilfælde ikke noget, som du skal gå og være bekymret over.

Hyppige årsager

De hyppigste årsager til, at hunde de ryster er, hvis hunden bliver udsat for voldsomme varmepåvirkninger. Årsagen kan også være af psykologisk karakter, hvis hunden for eksempel bliver nervøs eller ophidset, så er det helt normalt at den giver sig til at ryste.

Nogle hunde har en tendens til at ryste mere end andre. Nogle argumenterer for, at nogle hunderacer har større tendens til at ryste end andre. Hunde af racen chihuahua, er kendt for at ryste meget, og oftest mere end andre hunderacer.

Alvorlige årsager

I nogle tilfælde kan dét at din hund ryster være af mere alvorlig karakter. Hvis din hund ryster på kroppen eller benene, kan det være tegn på sygdomme som nyresvigt, forgiftninger, hjerteproblemer, eller for højt eller lavt blodtryk samt nerveproblemer også.

Hvis din hund ryster på hovedet, er det i mange tilfælde tegn på noget irritation i øregangen eller parasitter i ørerne. Der kan ydermere være tale om allergiske hudsygdomme eller fremmedlegemer i ørerne. Det kan være en fordel at rense din hunds øre jævnligt, for at forebygge nogle af de nævnte problematikker.

En hund kan sjældent alene diagnosticeres, ene og alene grundet at den ryster.

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.