Content watched by Whocopied.me
  • Gratis fragt ved over 5 kg
  • Daglig levering
  • Smagsgaranti
  • Abonnementsordning

Her blogger Erik fra Gilpa

img-sidebar

Hvordan skal jeg fodre min seniorhund?

Når din hund bliver ældre, har den naturligt brug for ekstra pleje og næring, og derfor betyder måden, du fodrer din seniorhund på endnu mere.

I dette blogindlæg svarer vi på, hvornår en almindelig voksenhund betragtes som en seniorhund, hvilket hundefoder der passer til en ældre hund og hvilke kosttilskud din seniorhund vil have gavn af.

Hvornår skal man starte med seniorfoder?

Sammenlignet med et menneske er hundens levetid meget kort, hvilket betyder, at den også ældes hurtigere. Senioralderen kommer ikke fra den ene dag til den anden. Det er en flydende overgang, som alle hunde vil gennemgå i deres levetid.

Normalt siger man, at en voksenhund er senior, når den bliver omkring de 6-8 år. Dette er dog kun et gennemsnit, da senioralderen rammer forskellige racer meget forskelligt. Jo større hunden er, jo tidligere vil senioralderen også indtræde. Det vil sige, at hvis man har en Grand Danios, vil hunden allerede betragtes som en senior ved 5-6 års alderen, hvor i mod en Chihuahua først tager hul på seniorårene ved 9-10 års alderen.

Der er derfor et stort udsving i, hvornår du skal starte med at give din hund seniorfoder, men fælles for dem alle er, at alle hunde når dertil på et tidspunkt – nogle senere end andre.

Hvad er godt seniorfoder?

Når du skal vælge det rette seniorfoder til din hund, skal du være opmærksom på 4 ting:
• Letfordøjeligt protein
• Begrænset fedtmængde
• Stor mængde af fibre
• Tilpasset mængde vitamin og mineraler

Letfordøjeligt protein

Når du skal på jagt efter det perfekte foder til din seniorhund, skal du være opmærksom på, at foderet skal indeholde letfordøjeligt protein. Det letfordøjelige protein vil medføre, at der ikke bliver dannet ligeså mange affaldsstoffer, som skal udskilles igennem de primære organer: nyren og leveren. Færre affaldsstoffer resulterer derfor i, at hundens organer skånes mest muligt, da de ikke bliver udsat for ligeså mange affaldsstoffer.

Begrænset fedtmængde

Det er helt naturligt, at en hunds aktivitetsniveau er dalende i takt med, at den ældes. Men det betyder også, at forbrændingen bliver væsentligt nedsat. Derfor er det vigtigt, at seniorfoderet indeholder en begrænset fedtmængde, så hunden ikke risikerer at blive overvægtig på grund af det meget lave energiniveau.

Stor mængde af fibre

Foder med en høj fiberprocent er altid et tegn på godt hundefoder lige gyldigt, hvor gammel din hund er. Fibre ligger en god bund i maven og giver en mæthedsfornemmelse, som varer i mange timer. Foder med en stor mængde fibre er derfor med til at sikre, at din hund ikke bliver overvægtig og samtidig føler sig mæt hele dagen.

Tilpasning af vitaminer og mineraler


Med alderen får hunde et større behov for mineralet zink og et mindre behov for kalk, og det skal helst være reguleret i det seniorfoder, du køber til din hund. Desuden er det vigtigt, at hundefoderet indeholder E-vitamin, da den nyeste forskning viser, at dette vitamin hæmmer ældningsprocessen og styrker modstandskraften markant. Godt seniorfoder er reguleret efter disse forhold.

Man skal være påpasselig, når man vælger at skifte fra almindeligt foder til seniorfoder. Din hund har sikkert været vant til det samme foder i en lang årrække, og derfor kan din hund hurtigt få ondt i maven, hvis ikke du laver overgangen til det nye foder glidende. Læs hvordan du skifter din hunds hundefoder og samtidig undgår dårlig mave her.

Kosttilskud til seniorhunde

Kosttilskud til hunde bruges ofte, hvis kosten ikke helt kan indfri de behov, som hunden har brug for. Men kosttilskud bruges også til at forkæle din hund og sørge for, at den forbliver så sund og rask som muligt. Især hvis din hund lider af en bestemt skavank, så kan det være en god ide at give din hund specifikke kosttilskud, som kan hjælpe på skavanken.

De vigtigste kosttilskud til din seniorhund er:
• EFA-olier
• Glucosamin

EFA-olier

I takt med at hunden ældes, vil dette også kunne ses og mærkes på hundens pels og hud. Tør pels, hårtab eller hudinfektioner er nogle få symptomer, som din hund kan opleve, hvis ikke du giver den det rette foder. Et stort indhold af omega 3 og omega 6 fedtsyrer styrker hundens pels og hud og vil sørge for, at den forbliver sund og glansfuld.

Disse EFA-olier, som de kaldes, kan findes i mange forskellige typer af konsistenser. Hvis din hund allerede lider af hårtab og kløe, vil vi anbefale produkter som Ørredolie eller Calo-Pet, som begge er flydende konsistenser, der påføres direkte på hundens pels.

Hvis du derimod ønsker at forebygge pels-og hudproblemer hos din hund, foreslår vi i stedet, at du anskaffer dig vores Entoma Gourmet Godbidder, da disse er mildere og kommer i godbidform, som din hund vil elske.

Du skal altid kontakte din dyrlæge, hvis du oplever et udsving i din hunds pels eller hund.

Glucosamin

Risikoen for at din hund oplever ledproblemer stiger i takt med, at din hund ældes. Derfor er det en god ide at implementere kosttilskud i den daglige seniorkost, som vil forebygge fremtidige ledproblemer. Glucosamin er et af de stoffer, som er effektive til at smøre hundens led, så de ikke virker så stive og ømme. Glucosamin opbygger hunden brusk omkring leddene, og det er netop dét, der gør, at leddene bliver mere elastiske. Join Mobility er et fordelagtigt foder-supplement, som vil medvirke til en sund ledbrusk. Hos os, har vi både en mindre pakke på 500 g, og så har vi en stor pakke på 2 kg.

Har du valgt det rette hundefoder?

Du skal altid være opmærksom på, hvordan din hund tager imod det foder, de godbidder og de kosttilskud, som du giver den. Din hund har ikke det samme kommunikationsspektrum, som vi mennesker har, og derfor er du nødt til at være ekstra opmærksom på disse 3 specifikke tegn:
• Din hund har en anderledes afføring i forhold til form, størrelse, farve og konsistens. – Dette er oftest det første tegn på forkert hundefoder.
• Din hund oplever problemer med huden – Symptomerne kan være, at hunden skæller, at den virker meget fedtet eller at din hund oplever en konstant kløen. Dette er et hyppigt tegn på mangel på protein.
• Din hund oplever udsving i vægt – Hvis din hund pludselig bliver meget tynd eller meget tyk, kan det betyde, at fedtmængden i foderet slet ikke er reguleret i forhold til alder, race og størrelse.

Hvis du oplever for store udsving på et bestemt område, anbefales det at kontakte en dyrlæge. Du kan læse meget mere om det rette hundefoder her.

Der er derfor mange overvejelser, man skal gøre sig, når ens hund går fra at være en almindelig voksenhund til at blive en seniorhund. Ældre hunde kræver mere pleje og næring, men der findes heldigvis en masse produkter, som kan sørge for, at din hund får alt den næring og støtte, den har behov for.

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.