Content watched by Whocopied.me
  • Gratis fragt ved over 5 kg
  • Daglig levering
  • Smagsgaranti
  • Abonnementsordning

Her blogger Erik fra Gilpa

img-sidebar

Hvor længe skal en hund have hvalpefoder?

Det kan være svært at vælge hundefoder til sin hund, hvis man er i tvivl om, hvornår hvalpen går fra at være hvalp til voksen, og hvornår den voksne hund går fra at være en seniorhund.

Det er svært at generalisere hundes livsstatus, da det afhænger af hundens størrelse (små, mellem og store racer) og aktivitet. Store hunderacer er i vækst i en længere periode, end små hunderacer – og de store hunde er derfor “hvalp” i en længere periode, end de små hunde er.

Som tommelfingerregel kan du bruge denne guide, som helt overordnet fortæller dig, hvornår du bør tænke på at ændre din hunds fodertype.

Lille / mini størrelse hunde

Hvis du har en lille hund (lille hunderace, voksenvægt cirka 5-10 kg), vil den være hvalp og have brug for hvalpefoder, indtil den er cirka 8 – 10 måneder gammel. Fra hunden (lille hunderace) er 8 – 10 måneder til den er 7 år, vil hunden være voksen og endeligt kan du overveje senior foder fra hunden er cirka 8 – 10 år.

Mellem størrelse hunde

Har du en mellemhund (mellemstor hunderace, voksenvægt cirka 10-30 kg) vil den være hvalp indtil den er cirka 12. måneder gammel. Fra hunden er 1 år til 7 år, vil den være voksen og når hundens alder overstiger 7 år, vil den betegnes som værende en seniorhund, og du kan overveje at skifte til et Seniorfoder.

Stor hunderace

Er du hundeejer til en stor hund (stor hunderace, voksenvægt 30 -…), vil den være hvalp, og stadig i vækst indtil den er cirka 1,5 til 2 år gammel. Indtil den store hund er 5 år gammel er den en voksenhund, du kan overveje at skifte til et specialudviklet foder til senior hunde.

Forhåbentligt vil du nu have lettere ved at vælge hundefoder til netop DIN hund. Ellers kan du tage fat i Gilpa på telefon 7526 4400 eller e-mail kundeservice@gilpa.dk

Vil du have god råd, rabatter direkte i din indbakke – og samtidig deltage i konkurrencer om foder?
– så skal du tilmelde dig e-mails fra Gilpa.

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.